♥Lisa`s verden♥

♥Lisa`s verden♥

søndag 29. juni 2014

Hjertejakke

Hjertejakken er endelig ferdig! Det er ganske så lenge siden jeg begynte på denne, men vrangomgangene var laaange en stund! Men jeg kom i mål tilslutt, og nå er jeg bare såå fornøyd! Skikkelig godfølelse☺


Oppskriften på Hjertejakken, eller Hjertetrøjen, finner du i "Babystrik på pinde 3.5-4" av Lene Holme Samsøe. Nok en av hennes fantastiske oppskrifter dette altså!


Garnet er Sandnes Alpakka, fire nøster som ble med hjem fra en restekurv en gang her i vår. Jeg var lenge i tvil på fargen, men nå er jeg sikker, liker den! Jeg brukte 180 gram på jakken og da strikket jeg den største størrelsen.


Plagg strikket i alpakka blir veldig myke, men perfeksjonisten i meg får litt vondt for det blir ikke akkurat jevnt. Men heldigvis hjalp det med en vask og lett damping.
Nå lurer jeg veldig på om jeg skal strikke en liten shorts til jakken, eller kanskje et skjørt? Hva tror du?
Jeg har falt litt for foldeskjørtet til Gustav og Berta☺

Dette er årets første julegave, og jeg er allerede igang med nummer to! Ikke dårlig det vel?☺

Fin søndag videre folkens!

fredag 20. juni 2014

Sommersokker

Jeg har fått lov å være prøvekanin for superflinke Trude! Hun strikker og hekler de fineste sokker og luer☺
Her er sokkene mine:


Trude hadde heklet de i bomullsgarn, men jeg ville gjerne bruke garn fra lageret så mine er heklet i Baby Merino fra Drops med heklenål nr 3.5. Det gikk 62 gram garn til disse.


Ganske så enkelt mønster, men sååå fint det ble!


Så nå er jeg stolt eier av nye sommersokker, og kan virkelig anbefale å ta en titt innom bloggen til Trude eller ravelrysiden hennes. Jeg skal prøve noen av strikkesokkene hennes neste gang, må bare bestemme meg for hvilke først☺

Jeg har endel prosjekter på pinnene for tiden, men jeg er egentlig lei av alle sammen så jeg sitter heller på instagram og blir inspirert av alt det fine alle andre lager..... En ting er sikker, det er mange flinke folk der ute! Men i helgen skal jeg strikke så plutselig dukker det vel opp et ferdig plagg her også.

God helg!

søndag 8. juni 2014

Uterom

En nydelig sommerdag er snart over. For en fantastisk fin pinse vi har.
I denne kroken har vi skygge da det er som varmest om dagen, og fin kveldssol til ca 21.
Ett godt sted å være.





I dag har jeg snust inn lukten av nyklipt gress, kjent sola varme og oppdaget at rosebuskene så smått har begynt blomstringen.


Dette er mitt uterom, og mitt bidrag til Nib sin utfordring i juni.













Fortsatt god pinse!
-Lisa-

søndag 1. juni 2014

Clover Earflap Hat

På årets første sommerdag vil jeg vise dere en lue, i ull. Hehe....hvem vet, neste uke kan det plutselig være bruk for lue igjen....
Jeg har faktisk strikket etter min andre engelske oppskrift, og denne gangen greide jeg det helt alene! *stolt*


Alle på Insta har strikket denne, så da måtte jo jeg prøve også. Men makan til detaljert oppskrift skal du lete lenge etter! 10 sider for å strikke en liten lue! Man slipper iallefall å strikke feil, for det er nesten ikke mulig så detaljert som den er.
Som dere ser så har jeg brukt siste rest av nøstene med Mirasol, nå er det bare bittelitt igjen....heldigvis. Er lei fargen, og den er håpløs å ta bilde av. Mønsteret kommer ikke godt frem på bildet.


Jeg strikket størrelse 6-12 måneder, litt usikker på størrelsen da jeg ikke har noen å prøve den på men den ser ikke så gæli ut altså☺
Brukte pinne nr 3 og 3,5 og 43 gram garn.


Nå er redselen for engelske oppskrifter borte vekk, og jeg sjekker stadig Ravelry etter oppskrifter, også på engelsk☺

I dag har vi hatt en fantastisk sommerdag! Vi er ikke helt ferdig med å male huset enda ettersom det var ett par uker med litt sykdom og endel regn, men nå ser vi virkelig enden altså! I dag har vi malt endel og vi har gjort klar verandaen så i morgen skal vi ha på terrassebeis. Vi har også fått vekk endel gress i dag. Herlig!






Avslutter innlegget med noen sommerbilder tatt i dag. Skal kjøpe flere sommerblomster bare verandaen er ferdig malt☺
Ellers så må jeg få med at jeg strikker på jakken min om dagen, men det ble litt bakoverstrikking så det har tatt litt tid. Men snart er jeg ferdig med strikkingen, så da er det bare monteringen igjen..... Gleder meg veldig til den er ferdig!

Vi ses!