♥Lisa`s verden♥

♥Lisa`s verden♥

onsdag 15. april 2015

Mariusvotter

Et par Mariusvotter har sett dagens lys, og de er faktisk tovet! 
Jeg har ikke tovet på mange år, for nesten samtlige tidligere forsøk har blitt mildt sagt mislykkede.


Men nå har jeg en annen vaskemaskin, og er veldig fornøyd med resultatet☺


Mariusvottene er strikket i Fritidsgarn på pinne 6. Det gikk ca 55 gram maisgul, 10 gram oker og 10 gram hvit. Jeg valgte å strikke den største størrelsen ettersom jeg strikker så fast, og det var nok lurt for vottene passer meg akkurat. Og jeg har ganske liten hånd. Men nå er det jo egentlig ikke jeg som skal ha disse da..... Oppskriften ligger gratis på nettet.


Det blir flere par av disse, jeg har garn til både gule og røde. Men det blir litt senere, prosjektene står i kø....


Slenger med et bilde av vottene før toving. Ujevnt strikket pga tykke pinner, men det fikset heldigvis vaskemaskina☺

Vi ses!

torsdag 9. april 2015

En liten vest

En venninne av meg fikk baby i november, og ettersom jeg er så treg med å reise på besøk nyttet det ikke å strikke noe bittelite så barselgaven denne gangen ble i str 1 år.
Valget falt på Høstvest fra Pickles.


Denne gangen slet jeg med å få mønsteret pent, brukte pinne 4 istedenfor 3,5 kanskje det var grunnen, så da ble det bare striper. Men jeg mener at striper aldri er feil så jeg synes det ble fint!


Brukte vel sånn ca 1.5 nøste med lilla, og en rest rosa, blått og grått Merino Extra Fine fra Drops. Vesten veier 110 gram.


Skal ikke se bort ifra at det blir flere slike, med striper, for den var veldig rask å strikke. Oppskriften er veldig enkel og grei, anbefales!

Dette var årets påskestrikk, med andre ord så ble det en uke med lite strikking. Men nå våres det skikkelig om dagen og jeg håper på mange fine soldager ute med strikketøy og hageprosjekter.
Skulle ikke trengt å gå på jobb nå om dagen, det er jo så fint å være ute:)

Vi ses!